Ervaringen

Na een moeilijke eerste bevalling (weeën storm en totaal ruptuur) zag ik behoorlijk op tegen de bevalling van ons tweede kindje. Maar na de HypnoBirthing cursus van Monique stonden we er zo positief in dat ik zelfs thuis wilde bevallen! Wat een fijne cursus was het en wat een vertrouwen hadden ik en mijn man erin gekregen.

Op 22 maart 2018 begonnen s ochtends de weeën. Het was niet pijnlijk en ik kon alles gewoon doen, heb zelfs nog de paardenbak uitgemest. Mijn moeder was wel voor de zekerheid gekomen, voor mijn zoontje van 3,5. Maar mijn man is gewoon blijven werken aangezien het niet echt doorzette. Pas tijdens het avondeten werd het iets heftiger maar nog steeds goed te doen. Ik ben op de balans bal gaan zitten en om 20:30 kwam de verloskundige. Ik had al 8cm! Met de regenboog affirmatie van de cursus op de achtergrond en kletsend tussen de weeën door kwam het moment dat ik naar beneden moest om even te plassen. Daar op de wc scheurde mijn vliezen en kwam er direct persdrang! Alles werd snel naar de woonkamer verplaatst en daar werd na een kwartier onze prachtige zoon geboren!

Zonder de cursus en Monique had ik nooit deze pracht ervaring kunnen hebben, dat is 1 ding wat ik zeker weet!      Ragna

Monique laat je bewustzijn groeien rond de komst van een kleine. Ze combineert prachtige inzichten met praktische tips. Zij prikkelde ons om stil te staan en bewuste keuzes te maken over dingen waar wij niet over nagedacht hadden. De oefeningen hielpen enorm om te ontspannen en op mijn bevalling kijk ik heel positief terug. En ook belangrijk… wij vonden het fijn om de hele voorbereiding van de bevalling samen te doen in een vertrouwde setting.
Alya, in februari 2014 thuis bevallen van een prachtdochter!

Geboorte van ons eerste kindje: Tirza Anna Kroeze, 12-04-2014
Oriënterende naar een zwangerschapscursus die EN gericht was op de kracht van een vrouw EN het mooie ook van een bevalling, EN waar je als aanstaande ouders beide aan mee kon doen..zo kwamen we op hypnobirthing terecht!
We kwamen dit tegen in het zoeken naar informatie over een badbevalling, want dat wilde ik graag. EN natuurlijk zochten we naar een vriendelijke cursusleidster en die vonden we in Monique! Ze is open, vrolijk, ging in op al onze vragen en gaf goede en duidelijke informatie. Het was te merken dat ze de cursus gaf uit echt enthousiasme.
Voor de bevalling had ik allerlei dingen in huis gehaald om evt te gebruiken bij de bevalling, zoals een geboortetens om de pijn te verlichten en een bal om op te zitten, maar alles heb ik niet hoeven gebruiken. De ademhaling en concentratieoefeningen, samen met het warme water van het bad, hielpen al genoeg!
Bij veel cursussen hoor je de medische achtergrond, die gericht is op pijn en pijnbestrijding en hier ben je vooral gericht om in te gaan op je eigen krachten,die te versterken en je eigen te maken. Deze cursus gaat daarmee dieper dan een gewone cursus! Het gaat over de relatie/samenwerking tijdens de bevalling tussen moeder en kind. SAMEN, met de a.s pappa er ook bij, vonden wij het een bijzondere ervaring! Voor mij zou dit in de plaats mogen komen van de reguliere cursus en zou mooi zijn als iedere vrouw dit leert.
Ons kindje is vanaf het begin een tevreden rustig meisje, wat we o.a toeschrijven aan de rustige manier van ter wereld komen!
David en Sonja Kroeze

Willemien, mama van Joël, geboren op 22 juni 2014

Een echte droombevalling. Zo durf ik de geboorte van mijn zoontje (eerste kindje) te noemen. Ik ben er van overtuigd dat ik zonder de HypnoBirthing (die echt súper leuk wordt gegeven door Monique) niet zoveel vertrouwen in mijn lichaam zou hebben gehad. Een sterrenkijker, bijna 3 uur persen, maar dankzij de HypnoBirthing kon ik volledig in mijzelf keren, rustig blijven en zonder ‘kleerscheuren’ (in bad) m’n ventje verwelkomen. En niet onbelangrijk; ook voor stoere mannen is de cursus heel geschikt! Die van mij heeft enorm veel geleerd, vond het oprecht leuk en was daardoor in staat rustig te blijven en mij 15 uur volledige steun te geven. Kan wel uren door vertellen, maar je moet het gewoon ervaren. PhotoGrid_1423081980212Echt een aanrader!